1. Man gör en ram med de 49 cm långa pinnarna

2. Sedan så tar man bottenbiten (45x45 cm) och sätter ramen på dess kanter

3. Du kan gärna lägga till vikt på "ramen" så att botten blir rak

4. Sen börjar så montera väggarna. Du sätter fast väggarna en på tre av sidorna av ramen så att det blir en låda, du ska dock bara ha 3 väggar (du kan först sätta lim och lägga vikt så det sätter fast och sedan förstärka med spikar eller skruvar om det behövs.

5. Sedan tar du dina 4 återstående pinnar (49 cm) och sätter inne i hörnen på lådan så att den blir mer stabil och inte så sne och så att väggarna går ihop (detta gör du genom att limma hörnen sätta dit pinnen och sätta en tvingman på hörnet så det inte bara ramlar isär).

Nu har du en låda och kan börja montera innehållet

6. När du har delarna du behöver så kan du börja med att limma på kanterna som behövs för att kulorna inte ska rulla ut. Detta gör du genom att mäta hur långa bitar och sedan såga ut en ungefär 1-2 cm hög pinne.Tänk dock på att det ska finnas ett hål på mitten delen för kulorna att rulla vidare, detta hålet ska var ungefär 1,5 cm.

7. Nu så ska du limma på ena sidan av träbiten eftersom att den ena sidan är väggen så då behövs det ingen kant där. 

8. När du satt på kanterna med lim så ska du såga ut små bitar så att träbitarna passar mot listerna inne i lådan. 

Sen måste du sätta på mitten biten som det ska vara tejp på eftersom att den håller upp de andra bitarna 

9. Det gör du genom att lägga lådan med den väggen du ska montera på neråt. Sen så limmar du och håller biten mot limmet så den sitter ganska bra. Sen kan du för säkerhetsskull sätta två träpinnar som du måttar ut hur långa doms ska vara så att mittenbiten blir stabil

10. Sen tar du den biten som kulorna kommer rulla på först så borrar ett hål lika stort som magneten så att den för plats. Sedan tar du magneten lägger den i hålet och snurrar silvertejp ett varv runt plankan. 

11. Sen så tar du och sätter fast magnetbiten så att den går från väggen där du tänkt ha röret och sätter fast den så att den ligger mot väggen och på biten med tejp.

12. Nu har du bara den sista biten kvar och den gör du genom att göra en bit lika lång som magnetbiten men hälften så bred. sen limmar du bara fast den så det går från botten på lådan upp till öppningen på andra biten. 

Vid den öppningen (från andra biten till den sista) ska du nu installera en gummisnodd. 

13. Detta gör du genom att spika två spikar som är i princip från hörn till hörn på andra biten så kulorna kan studsa där och tappa lite fart så du inte hoppas ut i sista steget.

Om det nu är några glapp eller några bitar som inte sitter fast så får man tejpa det med silver tejp.

14. Nu så sätter du röret i ett hål som du borrat beroende på vilken lutning du vill ha på röret. Och sen sätter du fast röret mot väggen så det typ ligger snett över första biten. 

15. Om du provar att köra kulorna en gång nu så kommer dom inte studsa upp till magneten utan köra förbi. För att ta bort det så sätter man en ungefär 4 cm lång träbit mot kanten under röret så metall kulorna kan studsa upp på magneten men så att plast och trä fortsätter vidare mot tejpen. 

16. Nu ska du sätta fast tejpen på den andra delen och detta gör du genom att sätta dubbelhäftande åt båda hållen alltså måste det vara både lodräta och vågräta bitar. 

Sen kommer kulorna att studsa lite så för säkerhets skulle så kan man sätta fast en ungefär 3x1 dm stor kartong bit i hörnet som går in mot mitten. 

17. Nu är nästan maskinen klar men det är bara lite design kvar. 

 Sen så sprejade vi hela maskinen svart men det är ju inget man måste göra. vi målade även på en pepe på varje sida av lådan (3 st) som håller i varsin kula (metall, plast, trä)

Vi skrev även 8D men det måste man inte göra.